Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kassen
Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kurven

Det bliver hundedyrt


Menneskets bedste ven kan blive et dyrt bekendtskab, hvis ejeren undlader at sætte sig ind i hundelovens nye, meget strammere regler.


Schæferhunden Kenzo

- Efter indførelsen af de nye bødetakster kan regningen fra politiet nemt løbe op i flere tusinde kroner, hvis din hund går uden snor og mangler identifikation i form af chip/øremærkning og en plade med tydeligt indgraveret navn og adresse i halsbåndet, fortæller dyrlæge Kirsten Boeck, Aabybro Dyrehospital.
 
 
Alle hunde SKAL være chipmærket eller øretatoveret. Øremærkning gælder kun til nytår, hvorefter alle hunde skal chipmærkes og registreres i Dansk Hunderegister, når de er 8 uger gamle. Reglen gælder alle nye hunde, mens ældre hunde kan leve med deres øretatovering til deres dages ende.
 
Problemet med øremærkning er, at den udviskes med årene, så den i mange tilfælde er ulæselig. Chippen kommer både hunden og dens ejer til gode, hvis de to kommer væk fra hinanden.
 
 
- Når hunden er 4 måneder gammel skal den forsynes med halsbånd og en plade med tydeligt indgraveret navn og adresse. Telefonnummer er ikke noget krav, men jeg synes, det er en god idé, siger Kirsten Boeck.
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
At det hurtigt kan blive en dyr affære at tilsidesætte reglerne, kan ses af følgende bødetakster:
 
       Optager politiet en hund uden chipmærke/øretatovering koster det en bøde på 2000 kroner.
 
       Manglende halsbånd og navneplade koster 1000 kroner
 
       En strejfende hund, uanset om det er på landet eller i byen, udløser en bøde på 2000 kroner.
 
       Er hunden ikke ansvarsforsikret, koster det 3000 kroner
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
- Det hænder, vi på klinikken får indbragt en hund uden ejer. Er den ikke mærket på nogen måde, er vores eneste mulighed at kontakte politiet, som afleverer den på et internat og fremlyser den på politiets hjemmeside.
 
 
Ligger internatet mere end 30 kilometer fra det sted, hvor hunden skal afhentes, er prisen 1000 kroner, ligesom opholdet på internat koster penge. Alt i alt kan det blive en bekostelig affære at få sin hund tilbage, og nogen vil måske ligefrem undlade at hente hunden, fordi de ikke har råd til at betale regningen. Det er en ulykkelig situation, som fuldstændig kan undgås ved, at hunden er ordentlig mærket.
 
 
At mærkningen kan have afgørende betydning viser følgende eksempel: Forleden fik vi bragt en lille herreløs hund ind fra Kaas. Heldigvis var den chipmærket, og det viste det sig, at hunden var stjålet i Fjerritslev, og ejeren blev selvfølgelig meget glad for at få den tilbage.
 
 
Vi har også fået indbragt en dejlig, lidt ældre hund, der ganske vist er chipmærket, men uden at være registreret, og skiltet i halsbåndet var så slidt, at bogstaverne ikke kunne læses. Vi har ikke haft anden muligheder end at aflevere den til Internatet i Brønderslev og håbe, at ejeren henvender sig.
 
Oftest er det ret ulykkeligt, når hund og ejer kommer væk fra hinanden, og udover at være lovpligtig øger chipmærkningen også muligheden for, at en genforening hurtigt finder sted, slutter Kirsten Boeck.
 
 
Dyrlæger og visse kenneler må chipmærke hunde, men det påhviler til enhver tid ejeren at indberette til hunderegisteret, hvis hunden skifter ejer.
 

Kenzo med sin ejer, Winnie Pedersen og dyrlæge Kirsten Boeck.
 
 
Schæferen Kenzo er IKKE en hund, der stikker af. Han var patient på dyrehospitalet, da vi var på besøg, og i den gode sags tjeneste vil han gerne gøre avisens læsere opmærksomme på de nye regler.
 
 
 
Kilder:
Tekst Grethe Rolle, Aabybro Posten
Foto Torben Agersted

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.

Læs mere
OK