Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kassen
Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kurven

Røntgen

Røntgen er et uundværligt hjælpemiddel til vurdering af flere medicinske og kirurgiske sygdomme hos de dyr, der kommer ind på klinikken. En røntgenundersøgelse lader os se, hvad der sker inde i patienten og kan være en stor hjælp til at stille den rette diagnose  og derefter planlægge et behandlingsforløb. Vores røntgenudstyr er digitalt, således at billederne fremkaldes på en computerskærm og kan behandles efter behov, sendes ud af huset osv.

Højre forpote af en hund

Vi tilbyder drægtighedsrøntgen, når tæven er minimum 55 dage henne i drægtigheden, dvs når der er ca en uge tilbage inden forventet fødsel. På dette tidspunkt kan røntgen bruges til at bestemme,  hvor mange hvalpe, der kan forventes. Det kan være en stor fordel at vide, hvor mange hvalpe,  der skal komme - så ved man, hvornår fødslen er afsluttet. Det er ikke mindst  en fordel  i week-ender, hvor man kan være nødsaget til at skulle have fat i en vagtdyrlæge.

Drægtig tæve med 7 hvalpe. 1 uge før forventet fødsel.

 

Røntgenfotografering til Dansk Kennel Klub  - DKK

Vi er godkendt til at røntgenfotografere  til Dansk Kennel Klub, for hofteledsdysplasi og albueledsdysplasi. Hundene skal være ældre end 12 mdr.  visse racer dog 18 mdr. . Det foregår således, at ejeren køber en rekvisition på DKKs hjemmeside  (www.dkk.dk) og medbringer den på klinikken, den dag der er aftalt til røntgenoptagelse. Vi vil gerne have lov at låne hunden i nogle timer for at kunne tage billeder af en kvalitet, der er god nok til at sende til DKK.

De færreste hunde bryder sig om at blive lagt på ryggen og få strakt bagbenene bagud. Da det er et krav fra DKK,  at billederne er strengt symmetriske  er det nødvendigt, at hunden får noget beroligende medicin, så den slapper af under optagelsen. Det fjerner også det stress, der kan være forbundet med situationen.

Når vi har fotograferet hofter og albuer og sender vi billederne ind til bedømmelse hos DKK. Ejeren modtager bedømmelsen indenfor få uger. Det overlades til DKK at udtale sig om billederne.

                            

Foto af hund med A hofter                                                Foto mhp. albueledsdysplasi

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.

Læs mere
OK