Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kassen
Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kurven

Kastration

Hos nogle hanhunde kan man se en adfærd, der kan gøre dem besværlige at leve sammen med. Det kan være de stikker af hjemmefra, er aggressive overfor andre hanhunde, letter ben op ad møbler indendøre, hopper på puder o.l. og i det hele taget er meget rastløse. Det kan også være, der er en tævehund i huset og man ønsker at undgå hvalpe.

 

For at løse disse problemer, kan det nogle gange være en løsning at lade hunden kastrere, enten medicinsk eller ved en operation. 

 

Hvornår ?

Den generende adfærd opstår, når unghunden bliver kønsmoden i 8-10 måneders alderen og vi anbefaler derfor at vente at se, om kastration overhovedet er nødvendig. Det er aldrig for sent, indgrebet kan foretages når som helst på et senere tidspunkt i hundens liv. Vi anbefaler oftest at starte med en kemisk kastration da det ikke er alle hunde der egner sig til at blive kastreret.

 

Ulemper

Den klart største udfordring efter operationen er at undgå overvægt. Hundens stofskifte vil ændre sig, således at den nemmere tager på og det er derfor ejeren, der skal styre, hvor meget mad den får. Lykkes det at holde hunden på sin normale vægt, den være lige så livlig som før operationen.

Pelsen kan ændre sig hos nogle hunde. Dels kan der komme mere underuld i forhold til dækhårene og farven hos især røde og brune hunde kan derfor virke mere ”ulden”, dels kan der komme mere pels generelt.

Usikre hunde, der får fjernet testosteronet , kan blive endnu mere usikre og f.eks. kan en tendens til angstbidning forstærkes. Disse hunde bør man ikke kastrere.

 

Kirurgisk kastration

Dette indgreb er en rutineoperation, som foretages i fuld narkose. Gennem et lille snit foran pungen, fjernes testiklerne. Blodkarrene underbindes og såret syes sammen igen. Det øverste lag hud syes med indre sting , så der er ingen sting, der skal fjernes bagefter. Hunden smertebehandles i forbindelse med operationen og får også smertestillende medicin med hjem til de næste 5 dage.

På grund af den effektive smertebehandling har hunden som regel ikke trang til at slikke i såret  og  det er derfor ikke nødvendigt at give den krave på. Der er selvfølgelig undtagelser for dette og disse hunde må gå med krave, mens såret heler. Efter ca 10 dage vil vi gerne se hunden til en kontrol, at alt er som det skal være

 

 

Kemisk kastration

Hvis man er i tvivl  om kastration er den rigtige løsning, kan man vælge en kemisk kastration. Den gives i form af en hormonsstav, der lægges ind under huden på rygggen.

Herfra frigøres over de næste 5-6 måneder et stof, der vil undertrykke produktionen af testosteron og man vil få en virkning, der svarer fuldstændig til en kirurgisk kastration.

Virkningen indtræder efter ca en måned og holder sig i minimum 5 måneder, herefter vender hunden tilbage til sit gamle jeg. Behandlingen kan gentages, men bruges ofte til at vurdere om kirurgisk kastration er den rigtige løsning.

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.

Læs mere
OK