Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kassen
Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kurven

Overvågning af narkosepatienter

På dyrehospitalet råder vi over noget af det nyeste udstyr indenfor narkoseovervågning, nemlig en såkaldt Patient Monitor. Dette apparat gør det muligt for os at måle patientens blodtryk, hjerterytme, EKG og iltmætning i blodet under hele narkosen. En så tæt overvågning giver et meget sikkert narkoseforløb.Når patienten ligger på bordet og er klar til at komme i narkose, tilsluttes narkoseovervågningsudstyret. Der sættes en lille manchet på et forben. Denne pustes op, og med et par minutters mellemrum måles blodtrykket fra patienten lægges i narkose til patienten når opvågningen. Der måles både systoliske blodtryk (det tryk, der er i blodårerne, når hjertet sender blod ud i kroppen) og det diastoliske blodtryk (det tryk, der er i pauserne).

På patientens tunge sættes en lille clips, der ved hjælp af lys, løbende måler blodets iltmætning og hjerterytmen (puls).

Ved hjælp af elektroder påsat patientens hud, laves løbende EKG målinger. Herved opnås informationerne om selve hjertets funktion, dvs. hjertets evne til at trække sig tilstrækkelig sammen og sende blod rundt i kroppen.

EKG målingerne laver vi også på vågne, men beroligede hunde, som led i en hjerteundersøgelse. Hvis blodtryk, hjertefrekvensen eller iltmætningen afviger fra det normale, udløses en alarm. Disse målinger gør, at vi under hele forløbet kan overvåge, at alle kroppens vigtige organer får tilstrækkelig ilt, ligesom vi kan overvåge patientens narkosedybde. Vi har mulighed for tidligt, at give patienten ekstra væske i form af drop, eller ændre på tilledningen af narkosegasser, hvis det skønnes nødvendigt.

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.

Læs mere
OK