Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kassen
Ingen varer i kurven
I alt: 0,00 DKK
Gå til kurven

Narkose af hund

Hunden skal møde fastende. Om aftenen, inden narkosen, fjernes madskålen, når hunden har fået sin aftensmad. Derimod må dens vandskål gerne blive stående - også om morgenen. Vand forlader mavesækken hurtigt og det er en fordel, at hunden er væsket godt op.

Når hunden er afleveret hos os om morgenen bliver den undersøgt og vejet og får herefter en beroligende indsprøjtning. Efter 15-20 min., hvor den ligger i et bur, er den blevet sløv og temmelig ligeglad med, hvad der sker omkring den. Herefter kommer den ind på operationsbordet, hvor en indsprøjtning i en blodåre i det ene forben vil få den til at falde i søvn. For nemmere at kunne finde blodåren, vil det tit være nødvendigt at klippe lidt af hårene væk midt på forbenet.
På den dybt sovende hund føres nu en gummislange - en såkaldt tubus - ned i luftrøret og dyret kobles til narkoseapparatet. Herefter kan narkosen vedligeholdes så længe, der er behov for det. Der bruges en blanding af ilt og narkosemiddel - fuldstændig som hos mennesker.

Når bedøvelse skal bringes til ophør slukkes for narkosemidlet og efter få minutter kobles hunden fra narkoseapparatet. Derefter bæres den tilbage til buret, hvor den bliver pakket ind i et tæppe. Efter 10-15 min. er de fleste hunde så vågne, at de lægger sig på brystet og kigger. Herefter bliver der stillet mad og vand til dem.

De narkosemidler, vi anvender, udmærker sig ved at være hurtigt "brændt af". Derfor vil hunden ikke være særlig påvirket, når den sendes hjem om eftermiddagen og den kan spise og drikke normalt, når den kommer hjem.

Vi bruger cookies til at forbedre vores website og din oplevelse.

Læs mere
OK